Historiek

Het verhaal van PB2828 Racing begint bij Philippe Bonneel. Al op heel jonge leeftijd heeft Philippe een voorliefde voor snelle en sportieve wagens. Een van de eerste wagens die hij koopt, is de befaamde Peugeot 205 1.3 Rallye. Deze bolide wordt wat later gevolgd door een Peugeot 106 Rallye, die net als zijn voorganger synoniem staat voor bijzonder sportief en puur rijplezier.

Enkele jaren later maakt Philippe de overstap naar een heel speciale BMW M3 E30 Evo2. Dit is een tot 500 stuks beperkte serie van de legendarische eerste M3, waarvan er door de jaren heen een aantal evoluties op de markt gebracht worden. Zo kon BMW de homologaties voor het circuitracen in oa het populaire DTM verkrijgen.

Nog wat later, in 2009, racet Philippe volop op de circuits en in datzelfde jaar wordt hij vice-kampioen van België in de tweeliterklasse van de Belgian Touring Car Series. Hij besluit te investeren in de iconische BMW M3 E46 CSL. Dit is een BMW die volgens kenners en fans nog altijd één van de meest iconische wagens van BMW is. De wagen past perfect bij Philippe, voor wie het extreme hardcore aspect van deze Spartaanse auto’s centraal staat. Het gaat hem altijd om het pure rijplezier!

Begin dit jaar besluit Philippe Bonneel dat het tijd is voor het zetten van een nieuwe stap. Daarom bestelt hij een zeer exclusieve Porsche Cayman 718 GT4 RS.

Lees hier meer over de wagen.

PB 2828 Racing
T +32 470 01 93 08
philippe@pb2828racing.com