“Na enkele jaren afwezigheid op het circuit kriebelt het al een hele tijd om mijn wederoptreden te maken. De hamvraag was en is: volstaan de skills nog om dit te doen? Eind vorig jaar kreeg ik de kans dit al eens te testen op het circuit van het Nederlandse Zandvoort”, vertelt Philippe Bonneel van PB2828 Racing. 

De test kwam er op uitnodiging van de organisator van Supercar Challenge. Philippe Bonneel nam vele jaren deel aan dit volledige kampioenschap, met verschillende podia en overwinningen in Zolder, Asse, Zandvoort en Spa Francorchamps. Overwinningen die hij onder meer behaalde aan het stuur van zowel een BMW M3 E92 GTR als een BMW E90 WTCC. De Anzegemnaar kroop deze keer achter het stuur van een BMW M2 CS Racing. 

Deze test kwam er met het oog op het hernemen van een deel van mijn autosportactiviteiten in 2022. Daarbij is het plan om minder races af te werken en meer de nadruk te leggen op langere afstandsraces, endurance dus”, horen we. “Ik kreeg hiervoor een bijzonder interessante wagen aangeboden. Met de M2 CS Racing, een 100 % BMW Motorsport product, gaat het om een bolide die vooral ingezet wordt in Cup races. De versie die ik testte, was de topversie met 450 PK.” 

Events met partners tijdens endurance-wedstrijden 

Na afloop kregen een aantal vragen een overduidelijk antwoord. Ja, de skills zijn er wel degelijk nog. En misschien nog belangrijker: de ‘goesting’ is zo mogelijk nog groter geworden. 

Ik voelde me als een visje in het water, het vuur laait weer hoog op. De wagen voelde comfortabel aan en ik vond al snel een goed ritme.”  

Inmiddels besliste ik de voorbereidingen te starten met het oog op een wederoptreden in 2022. Daarbij is het niet de bedoeling om een volledig kampioenschap af te werken, maar om deel te nemen aan slechts enkele events per jaar, vooral dan endurance-races, zoals de 24 Uur van Zolder. Gekoppeld daaraan willen mijn team en ikzelf weer evenementen organiseren, net zoals in het verleden. Tijdens die events krijgen partners op hun beurt de kans de banden nauwer aan te halen met hùn klanten. Iets wat me zeer waardevol lijkt in deze tijden, na de vele restricties die we meemaakten tijdens de pandemie!